Τα συντροφικά μαχαιρώματα στη ΝΔ καλά κρατούν, στη σκιά των εσωκομματικών κι όχι μόνο εκλογών. Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει στη γαλάζια παράταξη, με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ads

Την Ντόρα Μπακογιάννη είχε προτείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τους κύκλους του να διαμηνύουν ότι αρχικά είχε επιλεγεί ως πρόταση ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά λόγω του ότι θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος επελέγει η κ. Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί μέσω του περιβάλλοντός της τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπονόμευσε την υποψηφιότητά της παρασκηνιακά, με επικοινωνίες που είχε τις τελευταίες ημέρες με κορυφαία στελέχη και τους συνέδρους του ΕΛΚ.

Από το περιβάλλον Σαμαρά, κύκλοι προέβησαν στο ειρωνικό σχόλιο πως «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά», θέτοντας το ερώτημα «δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι ο Σαμαράς κάλεσε έναν έναν τους 749 εκλέκτορες του ΕΛΚ;».

Ads

Την ενόχληση του εξέφρασε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος στράφηκε κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέτοντας το ερώτημα πώς ο πρόεδρος της ΝΔ έλαβε την απόφαση για επιλογή της κ. Μπακογιάννη από μόνος του, ερήμην των υπολοίπων.