Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και την αναδιάρθρωση του χρέους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 

Ads

Όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα στελέχη του ΔΝΤ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και για την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με την Αθήνα στην προώθηση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε επίσης: Η νέα σύγκρουση ΗΠΑ και Βερολίνου για το ελληνικό χρέος

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και πως η Κριστίν Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν την 1/1/2016. «Αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα, ώστε να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση», πρόσθεσε.

Ads