Σήμερα μετά το μεσημέρι θα κηδευτούν οι δυο νέοι από το Μεσολόγγι που αγνοούνταν για τέσσερις ημέρες και τελικά βρέθηκαν χθες νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε σε αρδευτικό κανάλι έξι βάθους έξι μέτρων. 

Ads

Στις 13:00 θα γίνει στα Πηγάδια Παλαιομάνινας η κηδεία του 35χρονου Βασίλη Γρατσάνη, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 15:00, θα γίνει στην Πεντάλοφο, η κηδεία του 40χρονου Γιάννη Κορδώση.

Οι δυο νεαροί άντρες είχαν εξαφανιστεί από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και αναζητούνταν από την οικογένειά τους και τις αρχές. 

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε χθες, Δευτέρα και οι ίδιοι βρέθηκαν νεκροί. Ήδη πραγματοποιήθηκε η νεκροψία των δυο σορών.

Ads

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα 

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που ανέλαβε να εξετάσει τους δύο νεκρούς απεφάνθη ότι «ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση και στις δύο σορούς, τη σορό του Κορδώση Ιωάννη και του Γρατσάνη Βασιλείου. Αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο πνιγμός εντός ύδατος. Τόσο από τη νεκροψιακή διερεύνηση όσο και από τη νεκροτομική, δεν προέκυψαν ευρήματα εξωτερικώς αλλά και εσωτερικώς στο σώμα που να προσανατολίζουν υπέρ οποιασδήποτε άλλης εκδοχής. Δεν παρατηρήθηκαν ίχνη βίας στο σώμα, δεν υπήρξαν κακώσεις συμβατές με τροχαίο ατύχημα. Ασφαλώς προηγήθηκε τροχαίο ατύχημα, πλην όμως η αιτία θανάτου παραμένει ο πνιγμός».

Πλέον ερευνάται το πως κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι το όχημα. Θεωρείται πιθανό να έσκασε το λάστιχο της αριστερής μπροστινής ρόδας. 

Ο Δημήτρης Κοντογένης, περιφερειακός διευθυντής Πυροσβεστικής Αιτωλοακαρνανίας, ο άνθρωπος που ανέσυρε το αυτοκίνητο, σημείωσε ότι το παράθυρο του Κορδώση που ήταν και ο οδηγός βρέθηκε ανοιχτό και από εκεί μπήκε το νερό στο όχημα. 

Επίσης ο κ. Κοντογένης σημείωσε πως ο Γρατσάνης που ήταν ο κάτοχος του αυτοκινήτου αλλά καθόταν στη θέση του συνοδηγού φορούσε ζώνη, ενώ υπογράμμισε ότι το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο είναι βαλτώδες και έχει βάθος από 70 εκατ. έως 1,5 μέτρο. 

«Είναι δεδομένο ότι πνίγηκαν» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει εάν ήταν σκασμένο το λάστιχο του αυτοκινήτου, παραπέμποντας στην Τροχαία.