1. O πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου μετά το ζήτημα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης ότι καταργείται η διάταξη για την επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη. 

Ads

2. Το παράθυρο του άμεσου και διορθωτικού ανασχηματισμού ανοίγει ξανά η αναγκαστική παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο. 

3. Με κέντρο αναφοράς το προσύμφωνο των επτά σημείων και με παράλληλο μοχλό ώθησης την πίεση Γιούνκερ, ξεκινά το πιο καθοριστικό δεκαήμερο της διαπραγμάτευσης για το Μακεδονικό.

4. Δικαστές εναντίον δικαστών για την υπόθεση Νovartis. Διαφωνίες έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό του δικαστικού σώματος με αφορμή το σκάνδαλο. Διαβάστε επίσης – Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Το συνδικάτο πολιτεύεται

Ads

5. Με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση νοσηλεύεται η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα από την επίθεση χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά. «Μου φώναζαν σήμερα θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε», είπε η ίδια. 

6. Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη το μεσημέρι στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο μεταξύ κρίθηκε αθώος στη δίκη με τη σύζυγο Στουρνάρα. 

7. Στα δύο έχει χωρίσει ο καιρός τη χώρα. Στο νότο επικρατούν συνθήκες συνηθισμένες για την εποχή, ενώ χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν δοκιμάζουν περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. Σοβαρά προβλήματα έχουν σημειωθεί από τις σφοδρές καταιγίδες. 

8. «Ο Πάιατ ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI», σημειώνει το Μαξίμου. Τη δήλωση έκανε ο Αμερικανός πρέσβης, σύμφωνα με τη ΝΔ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

9. Το ρωσικό «εργοστάσιο» των «τρολ». Τα αμερικανικά ΜΜΕ επιχειρούν να «αποσυναρμολογήσουν» την ρωσική «μηχανή» κατασκευής fake news. 

10. Μπορεί το κρυπτονόμισμα να είναι μια εντελώς μοντέρνα εκδοχή αγοραίας συναλλαγής, πλην όμως, όπως φαίνεται, φέρει μαζί του εντελώς «αρχετυπικές», «παραδοσιακές» αξίες του καπιταλισμού, όπως, για παράδειγμα, την διαρκή προσπάθεια φοροαποφυγής.

11. Πολλοί από εμάς θεωρούν ότι η τελειομανία είναι θετική. Αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι πολύ επικίνδυνη και ευθύνεται για πολλά ψυχικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα αυξάνονται με το πέρασμα των χρόνων.