1. Τα στοιχεία ενός ακόμα ατόμου η σορός του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε οδηγό φορτηγού, αναζητούν οι ιταλικές Αρχές, οι οποίες ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία από την Ελλάδα για αναγνώριση. Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τέταρτο Έλληνα νεκρό, επιβάτη του πλοίου «Norman Atlantic».

Ads

 

2. Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Πολλές είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος. Δύσκολη η κατάσταση στα Χανιά όπου από τις ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα ενώ σημειώθηκαν εγκλωβισμοί οδηγών, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις.

3. Η Βρετανία εξοφλεί χρέη του 18ου αιώνα και η Γερμανία μας χρωστάει το κατοχικό δάνειο! Ένα άρθρο του Γιώργου Ρωμαίου για την αναπάντεχη είδηση και την αναλγησία της Γερμανίας.

Ads

4. Πως γιόρτασε ο πλανήτης την έλευση του 2015. Από το Σίδνεϊ έως τη Νέα Υόρκη και από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι έως το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι. Φωτογραφίες

5. Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι εορτασμοί για την έλευση του νέου έτους στην Σανγκάη, καθώς τουλάχιστον 35 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, στον φημισμένο τουριστικό χώρο περιπάτου Μπαντ.

6. Συγκλόνισαν, φόβισαν, διασκέδασαν ή λύπησαν. Τράβηξαν πάντως το παγκόσμιο βλέμμα και ενδιαφέρον. Το 2014 φεύγει αφήνοντας πίσω του, όπως και κάθε χρόνος, γεγονότα και στιγμές που σημάδεψαν. Μια καταγραφή από την Telegraph.

7. Goodbye 2014! Οι υποτιμημένες ειδήσεις της χρονιάς που έφυγε. Όσα πέρασαν στα «ψιλά γράμματα» και δεν θα έπρεπε με το φακό του RT.  

8. Μήνυμα παρέμβαση στέλνει η Επιτροπή για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου. Επαναφέρει την πρότασή της για τη συγκρότηση μιας διεθνούς επιτροπής πολιτών για τον έλεγχο του ελληνικού χρέους και  καταδικάζει την «ωμή επέμβαση» των ευρωπαίων ηγετών στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας αμέσως μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

9. Ένα μήνυμα της 98χρονης αγωνίστριας Κατίνας Σηφακάκη προς τη νέα γενιά.

10. «Ο κύριος grand faux». Ένα διήγημα προσφορά του συγγραφέα Γιάννη Μάρκοβιτς και του tvxs.gr. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

* Σκίτσο του Ηλία Μακρή για τηνΚαθημερινή