Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε για τις 26 Ιανουαρίου 2017 τη δίκη των 60 για την κατάληψη στην οκταόροφη οικοδομή της οδού Καρόλου Ντηλ.

Ads

Το Μονομελές ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα που υπέβαλαν προηγουμένως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, επικαλούμενοι κώλυμα στο πρόσωπο συναδέλφου τους συνηγόρου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, τις 27 Ιουλίου, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 60 νεαρά άτομα, τα οποία κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Από τους 60 κατηγορούμενους -στη συντριπτική τους πλειονότητα ξένοι υπήκοοι- παρέστησαν στο δικαστήριο οι 28, εκ των οποίων 15 άνδρες και 13 γυναίκες (δύο Ελληνίδες και υπόλοιποι υπήκοοι διαφόρων χωρών, κυρίως ευρωπαϊκών).

Ads

Ορισμένοι εκ των ξένων υπηκόων είχαν παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, μετά το πέρας της διοργάνωσης «No Border Camp», που έλαβε χώρα στους χώρους του ΑΠΘ και είχαν αφεθεί ελεύθεροι μία μέρα μετά τη σύλληψή τους, αφού παραπέμφθηκαν πρώτα να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η αστυνομική επιχείρηση είχε οδηγήσει σε συνολικά 74 συλλήψεις. Στη διάρκειά της, εκτός από την ιδιωτική οικοδομή της Καρόλου Ντηλ, εκκενώθηκαν δύο ακόμη κτίρια της πόλης τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, «Μανδαλίδειο» Μέγαρο του ΑΠΘ, και το παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που παραχωρήθηκε από το υπ. Υγείας στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Η ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, κι ενώ είχαν προηγηθεί μηνύσεις των ιδιοκτητών των υπό κατάληψη κτιρίων.