«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν στο Στέλιο Πέτσα μέλη της  διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και μέλη σωματείων με φόντο την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην περιφέρεια Αχαϊας.

Ads

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε νωρίτερα στο δημαρχείο της πόλης και ήρθε αντιμέτωπος με τις αποδοκιμασίες των δεκάδων συγκεντρωμένων, εμπόρων αλλά και εργαζόμενων,   οι οποίοι του φώναξαν «ανοίξτε τα μαγαζιά» – «ανοίξτε το εμπόριο». Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των φορέων ή τους δημοσιογράφους, προτού μπει στο δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε την αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε την επόμενη η Πολιτική Προστασία.

Σημειώνεται πως στην αρχική ενημέρωση της Τετάρτης – αλλά και της Παρασκευής – οι ανακοινώσεις έδειχναν πως το άνοιγμα του εμπορίου ήταν οριζόντιο, με τους επαγγελματίες να δηλώνουν οργισμένοι, για τα «μπρος – πίσω» κυβέρνησης και επιστημόνων επί του ζητήματος.

Ads

image

image

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά από σύσκεψη με φορείς στο Επιμελητήριο Αχαΐας δύο σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση.

Το ένα είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση όσων επιχειρήσεων παραμείνουν κλειστές και το δεύτερο, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο “click away”. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, σύμφωνα με το thebest.gr θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τις δύο αυτές εναλλακτικές και θα πάρει εκείνος την απόφαση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, πιθανότατα το απόγευμα της Κυριακής.