Εξαφανισμένος είναι εδώ και ένα μήνα ο ιερέας της Παναγίας Φανερωμένης του Τυρνάβου, ενώ την ίδια ώρα από την εκκλησία λείπουν 140.000 ευρώ και διάφορες εικόνες, μεταξύ των άλλων και μία ανεκτίμητης αξίας.

Ads

Όσοι γνωρίζουν καλά τον ιερέα, αναφέρουν ότι πέταξε τα ράσα στις αρχές του προηγούμενου μήνα και έγινε καπνός αναγκάζοντας έτσι τη Μητρόπολη να αρχίσει επίσημη έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα ρεπορταζ του τοπικου Τύπου, ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος ιερέας του ναού, έχει αποσχηματιστεί αυτοβούλως κι έπαψε να ιερουργεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, είχε απαιτήσει από τον ιερέα είτε να φέρει πίσω το χρηματικό ποσό που λείπει, είτε να παραδώσει παραστατικά δαπανών για τα χρήματα που λείπουν, καθώς και την άμεση επιστροφή των εικόνων που λείπουν από την εκκλησία.

Ads

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να έχει εξουσιοδοτήσει συγγενικό του πρόσωπο να επικοινωνεί με τη μητρόπολη και ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο παρέδωσε το κλειδί του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε, στο κέντρο του Τυρνάβου, και ανήκει στην εκκλησία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στο εσωτερικό του όπως και σε διπλανά σπίτια επίσης της μητρόπολης βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες, αλλά παραμένουν άφαντες αυτές που χαρακτηρίζονται μεγάλης αξίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαμέρισμα που διέμενε ο πρώην ιερέας βρέθηκε άδειο από έπιπλα και συσκευές γεγονός που μαρτυρά ότι ο αποσχηματισθείς πιθανά προετοίμασε τη φυγή του.

Το όλο θέμα αναμένεται να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.