O διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ και ο συντονιστής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ προσποιήθηκαν τους επιβάτες στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την επανεκκίνηση των τρένων σήμερα, Δευτέρα 3/4, μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Ads

Καθησυχαστικός και βέβαιος για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών εμφανίστηκε χωρίς να δηλώσει την ιδιότητά του ο διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας.

«Βεβαίως – βεβαίως, πολύ ασφάλεια παιδιά» δήλωσε αρχικά σε τηλεοπτικό συνεργείο του Alpha, προσθέτοντας αναφερόμενος στο τρένο ότι «το παίρνω άνετα».

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ζήτησε να μπει «τέλος» στις δηλώσεις του σταθμάρχη on air, μετά από σχετικό αίτημα του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, καθώς τον διέψευδαν πανηγυρικά για την ύπαρξη τηλεδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης:

Ως απλός επιβάτης και πολίτης εμφανίστηκε και ο Λευτέρης Μωυσιάδης, συντονιστής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος και παράλληλα ζήτησε «όλοι μαζί να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα, με ψυχραιμία, κατάματα».

Ads

«Η αλήθεια είναι ότι επιφύλαξη δεν έχω, αλλά το κλίμα είναι σε κάθε περίπτωση βαρύ. Και ειλικρινά οι σκέψεις είναι συνταρακτικές. Είναι πραγματικά συνταρακτική η στιγμή, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω, αλλά το μόνο που μπορώ να πω ως πολίτης είναι ότι δεν μπορεί να έχεις ως συνεπιβάτη τον φόβο, την ανασφάλεια και την οργή για την αυριανή ημέρα. Δηλαδή να πάρουμε ως μάθημα και να κοιτάξουμε ψυχρά την επόμενη ημέρα κατάματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβήθηκα να κλείσω εισιτήριο χθες το βράδυ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι σκέψεις είναι βαριές και αυτή τη στιγμή έχω ανατριχιάσει».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως ο κόσμος έχει αποθαρρυνθεί με την τραγωδία των Τεμπών και δεν θέλει να χρησιμοποιεί πλέον τον σιδηρόδρομο, απάντησε:

«Πιστεύω ότι απλά θέλει χρόνο. Θέλει να χρόνο να αποκατασταθεί η αίσθηση ασφαλούς διέλευσης, η εμπιστοσύνη στον σιδηρόδρομο και να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας. Και συντεταγμένα η πολιτεία και οι επιχειρήσεις και οι πολίτες και όλοι μαζί να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα, με ψυχραιμία, κατάματα».

image

Κληθείς να περιγράψει το κλίμα εντός της αμαξοστοιχίας, ο κ. Μωυσιάδης είπε:

«Υπάρχει μια βουβαμάρα ξεκάθαρη. Δηλαδή υπάρχει ένα βαρύ κλίμα. Αυτό οφείλω να το ομολογήσω. Και δεν είναι και πάρα πολλοί επιβαίνοντες απ’όσο κατάφερα να δω. Είναι ελάχιστοι», ενώ πρόσθεσε: «Είναι συνταρακτική η στιγμή, είναι απερίγραπτο γιατί περνάει όλος αυτός ο μήνας που έχει περάσει από εκείνη την ημέρα, περνάει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπροστά από τα μάτια σου».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα μετά 1:03:

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για τη θλιβερή προπαγάνδα με «κομπάρσους» επιβάτες στελέχη της ΝΔ

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το #3 (12 83,32)επικοινωνιακό σόου με «πρωταγωνιστές» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που εμφανίστηκαν ως «επιβάτες», χωρίς να δηλώνουν την ιδιότητά τους, κατά τα πρώτα δρομολόγια για τις επιβατικές αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη, μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

«Η ασφαλής επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου είναι το ζητούμενο για όλους μας. Οι σημερινές εικόνες στους τηλεοπτικούς δέκτες όμως, με ‘επιβάτες’, που αποκαλύπτεται ότι ήταν γνωστά στελέχη της ΝΔ, αποτελούν κοροϊδία και προσβολή που εξοργίζουν τους πολίτες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «δεν φτάνει που ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη διαχέει την ευθύνη σε όλους τους άλλους, ζητάει υποκριτικές συγγνώμες και επιχειρεί την συγκάλυψη με προκλητικά ασυμβίβαστα και το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής».

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι έχει αποφασίσει να ξεπεράσει κάθε όριο» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ντροπή», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το αίσθημα ασφάλειας, απαιτεί εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και σε καμιά περίπτωση θλιβερή προπαγάνδα».