Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το περασμένο Πάσχα. Εντύπωση προκάλεσε στην έδρα όσο και στο ακροατήριο η κατάθεση της γιαγιάς του άτυχου κοριτσιού, που είπε ότι ο πατέρας του ήταν «χαζομπαμπάς» και «το λάτρευε». Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ο  Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββας, όπως ήταν γνωστός, είχε παραδεχτεί ότι τεμάχισε την κόρη του, αλλά είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν αυτός που την σκότωσε, αφήνοντας αιχμές για τον συγκάτοικό του Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι.

Ads

Ενώπιον των δικαστών βρέθηκε σήμερα η μητέρα του Σάββα, Οφελία Κούτεβα, η οποία υποστήριξε ότι ο γιος της είχε πάρα πολύ καλή σχέση με το παιδί κι ότι δεν πιστεύει όσα έγιναν με την εγγονή της. «Ήταν το καμάρι του, την αγαπούσε» είπε, υποστηρίζοντας πως ούτε ο Σάββας, ούτε η μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα βιαιοπραγούσαν στο παιδί τους.

Όπως κατέθεσε η γιαγιά του παιδιού, η ίδια είχε αντιρρήσεις για τη γέννηση του καθώς γνώριζε ότι τόσο ο γιος της όσο και η νύφη της ήταν μπλεγμένοι με ναρκωτικά. Είπε επίσης ότι είχε εκφράσει τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο το παιδί ήταν του γιου της. Αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με το ζευγάρι, αναγνώρισε ότι δεν ήταν και οι καλύτερες και είπε πως η ίδια δεν έβλεπε την εγγονή της συχνά: «Πήγαινα μια φορά στους τρεις μήνες. Κρατούσα το παιδί. Πήγα κι έμεινα μια εβδομάδα στο σπίτι τους, μαζί με τη γυναίκα του, για να τη βοηθήσω. Άλλη μια φορά το κράτησα, επειδή η μάνα του είχε πάει στη Γερμανία», κατέθεσε.

Κατάθεση έδωσε επίσης ένας χρήστης ναρκωτικών, που περιέγραψε μια επίσκεψη του στο σπίτι του εγκλήματος στη Μιχαήλ Βόδα, όπου παρούσα ήταν και η Άννυ. «Όταν είχα πάει ήταν και το κοριτσάκι εκεί. Ήταν μπροστά όταν κάναμε ναρκωτικά…το κοριτσάκι έλεγε “θέλω να πάω στη γιαγιά μου” και της φώναξε (σσ ο πατέρας της). Δεν τη χτύπησε. Πάντως είχα την αίσθηση ότι ο Σάββας με το Νικολάι έμεναν μαζί». Σε ερώτηση για το αν το παιδί θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα ναρκωτικά, ο μάρτυρας απάντησε θετικά, λέγοντας: «Ήταν απλωμένα πάνω στο τραπέζι». Είπε, επίσης, πως ο ίδιος δεν είχε δει βίαιη συμπεριφορά του πατέρα προς την μικρή, αλλά ανέφερε πως ο Νικολάι του είχε πει πως ο Σάββας χτυπούσε το κοριτσάκι και πως «για τιμωρία του έκανε μπάνιο με κρύο νερό».

Ads

Επίσης γείτονες που κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες ανέφεραν πως συχνά είχαν ακούσει το ζευγάρι να καβγαδίζει και το μικρό κορίτσι να κλαίει.