Την απόφαση για αναστολή της απεργίας έλαβε η ΠΟΕ ΟΤΑ ύστερα από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Η αποκομιδή των απορριμάτων θα αποκατασταθεί άμεσα. Η διαδικασία αποκομιδής εκτιμάται πως θα διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Ads

Στη συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερος από δύο ώρες, ακούστηκαν διάφορες απόψεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της 11ήμερης απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας και των μόνιμων συναδέλφων τους, καθώς και την προοπτική συνέχισής τους.

Τελικώς, δεν ελήφθη απόφαση ανανέωσης των κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα να αρχίσει από απόψε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων από λεωφόρους, στενά, πλατείες και άλλους χώρους που έχουν μετατραπεί σε «μικρές χωματερές».

Η συμμετοχή στην πορεία προς τη Βουλή το πρωί ήταν μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές δεδομένων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη.

Ads

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Και αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.