Το τελευταίο αντίο στην Αρλέτα, που σημάδεψε με τα τρυφερά τραγούδια της τη νεότερη μουσική ιστορία, είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ads

Η εξόδιος ακολουθία έγινε σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, που εκδηλώθηκε, είτε μέσα από τα λόγια αγαπημένων της προσώπων, είτε με χειροκροτήματα και, φυσικά, μουσική.

Το φέρετρο έφερε την αγαπημένη της κιθάρα στολισμένη με λουλούδια, η οποία, μαζί με τη σορό της, μετά το τέλος της ακολουθίας μεταφέρθηκαν με ειδικό αυτοκίνητο, καθώς, επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί.

Η Γιώτα Γιάννα έπαιξε φυσαρμόνικα και οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν «Τα ήσυχα βράδια». 

Ads

Λόγια αγάπης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, και ο τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου, στενός της φίλος: «Η Αρλέτα ήταν ένας άνθρωπος που μνημόνευε πάντα τους δασκάλους της και όσα της έμαθαν. Τη γνώρισα το 1986, δεν είχε κανένα λόγο να δώσει σημασία σε ένα παιδί του δημοτικού και από τα πρώτα πράγματα που μου είπε, και το επαναλάμβανε συνεχώς, ήταν ότι κάποιες φορές οικογένειά μας δεν είναι αυτή που γράφουν τα χαρτιά μας».

«Ο πολιτισμός μας έχει και τις δικές σου πινελιές στο κάδρο του. Οι συνάδελφοί σου, τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί και ο λαός μας σε αποχαιρετούν. Η ανάμνησή σου θα είναι πάντα φωτεινή, γεμάτη καλοσύνη και φως» ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδας.

image

image

Στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μάνος Ελευθερίου, η Σάννυ Μπαλτζή, ο Κώστας Καράλης, η Γιώτα Γιάννα, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Αλέξης Κωστάλας.

image

image

image

image

Στεφάνια έστειλαν ο Γιάννης Σπανός, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Η αγαπημένη τραγουδοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 72 χρονών, την Τρίτη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν.