Στις ιδωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης καταφεύγει η κυβέρνηση με τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να έχουν γεμίσει και να αδυνατούν να υποδεχτούν νέους ασθενείς. 

Ads

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας έστειλε έγγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να διαθέσουν άμεσα 200 κλίνες για τη νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού, αλλιώς, θα προχωρήσει σε επίταξη τους λόγω, όπως γράφει, των «ιδιαίτερα έκτακτων και επείγουσων συνθηκών στη Θεσσαλονίκη». 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «από το υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον 200 κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη», τονίζοντας μάλιστα ότι «το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές». Ο λόγος της άρνησης των κλινικαρχών έγκειται, πάντα σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, στο γεγονός πως «δεν μπορούν να μπερδέψουν ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19, καθότι δεν έχουν την απαραίτητη έμπειρια για κάτι τέτοιο».

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και το σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και κλίνες. Η πραγματικότητα αποτυπώνεται και στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες.  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Ads

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει και να έχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν περισσότεροι ασθενείς με κορονοϊό σε νοσοκομεία της Αττικής. Η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει έξι βαγόνια πούλμαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο συρμός αποτελείται συνολικά από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι-κυλικείο και ένα βαγόνι-κουπέ, ενώ βρίσκεται στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών.

Το έγγραφο του γγ του υπ. Υγείας

image

Θεοδώρα Αυγέρη: «Παίζουν με την υγεία και την ζωή μας»

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρα Αυγέρη, δηλώνοντας μάλιστα πως «κάποιοι παίζουν με την υγεία και την ζωή μας», για να συνεχίσει, αναφέροντας πως πρέπει να υπάρξει «πλήρης ένταξη των ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων».

Επίσης, η κυρία Αυγέρη θέτει διάφορα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, διερωτώμενη μεταξύ άλλων: «Τι σημαίνει 200 κλίνες; Τόσες δέχονται να δώσουν; Άφησαν όλο αυτό το διάστημα να περάσει γιατί δεν τους άφηναν οι κλινικάρχες;»

Αναλυτικά η ανάρτηση της Θεοδώρας Αυγέρη:

«Κάποιοι παίζουν με την υγεία και την ζωή μας! Τελεσίγραφο στους κλινικάρχες, λέει έστειλε το υπουργείο Υγείας, για να διαθέσουν 200 κλίνες στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, τι μας λένε; Ότι άφησαν όλο αυτό το διάστημα να περάσει, γιατί δεν τους άφηναν οι κλινικάρχες; Και τι σημαίνει 200 κλίνες; Τόσες δέχονται να δώσουν;

Πλήρης ένταξη, χωρίς όρους και παζάρια, των ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων! Όλοι και όλα σε αυτήν μάχη από την οποία κανείς δεν μπορεί να δραπετεύσει!

Και μια ερώτηση που χρήζει απάντησης:

Ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έχει αποστείλει σε δημόσιο νοσοκομείο γιατρό-διαλογέα που κάνει διαλογή περιστατικών; Ποια περιστατικά περνάνε και ποια κόβονται και δεν διακομίζονται στο ιδιωτικό;» .