Πέντε άτομα που μίλησαν τηλεφωνικά  με τον Γιώργο Ρουπακιά, λίγο πριν και λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ταυτοποίησε η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες. Τα πέντε άτομα θα κληθούν σύντομα στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση.

Ads

 
Η εισαγγελική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή διευρύνεται και όπως έγινε γνωστό την Τρίτη κλήθηκαν να καταθέσουν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, και πολιτικοί, εκπρόσωποι των κομμάτων. Παράλληλα, ζητήθηκαν από τις Εισαγγελίες όλης της χώρας οι δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα συνεχίστηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής ή δημοσίευσαν θέματα για τη δράση και το έργο των μελών του κόμματος.
 
Εν τω μεταξύ η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ξεκίνησε από την Τρίτη έρευνες στα αστυνομικά τμήματα της Νίκαιας, του Ρέντη και των Καμινίων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
 
Παράλληλα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έστειλε συμπληρωματικό φάκελο για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής στον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο φάκελος περιλαμβάνει και «χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”», τον οποίο παρέδωσε στον υπ. Δημοσίας Τάξης ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Σημειώνεται πως το Xanthipress αναφέρει πως από τις 32 δικογραφίες για μέλη της Χρυσής Αυγής που έδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απουσιάζει η υπόθεση του ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού, μέλος του αντιφασιστικού κινήματος, στην Ξάνθη από χρυσαυγίτες.
 
Ελέγχους για τη σχέση λιμενικών με τη Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος. Υπενθυμίζεται πως υπήρχαν κατά καιρούς διάφορες καταγγελίες για λιμενικούς, όπως για παράδειγμα η περίπτωση λιμενικού που πήγαινε σε συγκεντρώσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η υπόθεση αφισών της Χρυσής Αυγής που είχαν τυπωθεί σε έγγραφα του Λιμενικού Σώματος. Καταγγελίες επίσης από Χίο ανέφεραν πως λιμενικός συμμετείχε σε «τάγμα εφόδου» στο νησί, ενώ δύο από τους βατραχανθρώπους του λιμενικού που φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.