Τον γρίφο του θανάτου του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου επιχειρούν να λύσουν οι Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι, η σορός του που βρέθηκε το Σάββατο σε απόκρημνη περιοχή κοντά στη Χώρα Καλύμνου φέρει πολλαπλές κακώσεις.

Ads

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας, που έφτασαν στο νησί, είναι εξαιρετικά πιο επιφυλακτικοί από την τοπική αστυνομία και αναμένουν πρωτίστως τα αποτελέσματα της νεκροτομής, αλλά και της ενδελεχούς νέας αυτοψίας που έγινε στον χώρο σήμερα από το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μάλιστα στο σημείο και περίπου 25-30 μέτρα πιο μακριά από εκεί που βρέθηκε η σορός, εντοπίστηκε και το δεύτερο παπούτσι του, όπως και το φούτερ του του φοιτητή. 

Σύμφωνα με τους έμπειρους αστυνομικούς, όλα ανοιχτά και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να εξαιρεθεί ούτε η εγκληματική ενέργεια ούτε το δυστύχημα, αφού θεωρούν ότι τα τραύματα του νεαρού θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί και από πτώση.

Ads

Στο κρίσιμο ερώτημα αν μεταφέρθηκε η σορός η όχι ετεροχρονισμένα, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτό συνέβη από ψηλότερο σημείο που προκάλεσε νέα πτώση από τον αναρριχητικό βράχο και μάλιστα από ζώα ή άλλους παράγοντες.

Σε κάθε περίπτωση για αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε νέα αυτοψία στον χώρο σήμερα και για αυτό αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής που γίνεται σήμερα το απόγευμα στη Ρόδο από τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η μητέρα του, είπε ότι τελευταία φορά είδε τον γιο της στις 19 Νοεμβρίου, όταν της είπε ότι θα βγει για μια βόλτα με το ποδήλατο. Σύμφωνα με την ίδια το παιδί της δεν είχε κακές παρέες ή έχθρες ούτε απασχόλησε ποτέ αρνητικά για οτιδήποτε.

Ο πατέρας του 21χρονου, που δεν διαμένει στην Κάλυμνο, κατέθεσε πως δεν γνωρίζει κάτι που να μπορεί να βοηθήσει τις Αρχές σχετικά με το περιστατικό.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή στην Κάλυμνο

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός σε μια ρεματιά στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το ποδήλατό του την ημέρα της εξαφάνισής του και εντοπίστηκε τυχαία από έναν νεαρό που μάζευε χόρτα.

Βρέθηκε μέσα σε ένα ξερό ρυάκι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο και σύμφωνα με τους ντόπιους θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός και από άλλα σημεία που πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες τα σωστικά συνεργεία όχι μόνο από το ίδιο το σημείο που επιμένουν ότι πέρασαν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο, που πραγματοποίησε την νεκροψία, ο αδικοχαμένος Νίκος φέρει πολλά τραύματα. Ωστόσο, η νεκροτομή είναι αυτή που θα δείξει ποιο ήταν αυτό που του στοίχισε τη ζωή.

Ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε επίσης ότι το σημείο όπου βρέθηκε ο 21χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου δεν είναι το σημείο του εγκλήματος. Στο σώμα του εντοπίστηκαν επίσης «τσιμπήματα» από ζώα.

Από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι χτυπήθηκε από ή, με με αιχμηρό αντικείμενο σε άλλο σημείο από εκείνο που βρέθηκε.

Από τα πολλαπλά κατάγματα που φέρει σε όλο το σώμα του, προκύπτει επίσης ότι είτε ξυλοκοπήθηκε άγρια, είτε ο δράστης τον χτυπούσε πάνω στα βράχια στην προσπάθειά του να τον κρύψει.

image