Τα παραδοσιακά κάλαντα κι όχι αυτά του ευρώ, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Αρχικά, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου της Αθήνας και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για τα Χριστούγεννα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεκίνησαν το εορταστικό πρόγραμμα για τον πρωθυπουργό με το παραδοσιακό αμερικάνικο τραγούδι Jingle Bells.

Ωστόσο, όταν τελείωσαν ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε: «Αυτά είναι του ευρώ… Θέλω παραδοσιακά κάλαντα» και ρώτησε εάν υπάρχουν μαθητές που παίζουν μπουζούκι.

Ads

Η χορωδία των μαθητών συνέχισε με το Ave Maria, ενώ στη συνέχεια, καθώς ενισχύθηκε από άλλους μαθητές με παραδοσιακά όργανα, έψαλε (τελικά) και το παραδοσιακό «Καλήν εσπέραν Άρχοντες…».

Στο μεταξύ,«Ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Με αλληλεγγύη και δημοκρατία, με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για προκοπή και δικαιοσύνη» ήταν το χριστουγεννιάτκο μήνυμα που ανάρτησε ο ο Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο Twitter.