Για … dream team του Κυριάκου Μητσοτάκη  η οποία εμπλέκεται σε «διαφθορά, σκάνδαλα, τακτοποιήσεις ημετέρων, πλαστοπροσωπίες, πλαστογραφίες, καταδίκες σε δικαστήρια» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον μη σχολιασμό του προέδρου της ΝΔ όσον αφορά την  καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργου Δακή.

Ads

H ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Έχει περάσει ήδη μία μέρα από τη στιγμή που ζητήσαμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να προχωρήσει στις απαραίτητες εξηγήσεις για την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε η Δικαιοσύνη για τον πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργο Δακή. Υποψιαζόμαστε πως ούτε σήμερα θα λάβουμε κάποια απάντηση σχετικά με τον ‘άριστο’ της ΝΔ που κατέληξε στα δικαστήρια για παράνομους διορισμούς προϊσταμένων.

Εξάλλου, ακόμα περιμένουμε από τον Κυρ. Μητσοτάκη να μας δώσει εξηγήσεις για τη λαθροχειρία του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, Βασίλη Πολυμερόπουλου, ο οποίος παρουσίασε βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου ως τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών για να ανέλθει στη θέση του τμηματάρχη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ η υπόθεση έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ads

Ακόμα περιμένουμε από τον επικεφαλής της ΝΔ να μας δώσει απαντήσεις σχετικά με το σκάνδαλο του Δήμου Γρεβενών, όπου ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Γρεβενών και ο πρώην βουλευτής Τιμολέων Κοψαχείλης, αμφότεροι στελέχη της ΝΔ, διώκονται με ποινή σε βαθμό κακουργήματος για κακοδιαχείριση κονδυλίων ύψους 800.000 ευρώ.

Ακόμα περιμένουμε από τον πρόεδρο της ΝΔ να μας πει αν εκτίμησε τα προσόντα του Βασίλη Σπανάκη στην πλαστοπροσωπία, ο οποίος είχε επιχειρήσει να νοθεύσει τις εκλογές στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τον Δεκέμβριο του 2016, και ανταμείφθηκε με τη θέση του υπεύθυνου κομματικών οργανώσεων.

Διαφθορά, σκάνδαλα, τακτοποιήσεις ημετέρων, πλαστοπροσωπίες, πλαστογραφίες, καταδίκες σε δικαστήρια. Αυτή είναι η dream team του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζητά ‘συμφωνία αλήθειας’ με τον ελληνικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης επέβαλε στον τέως περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και σημερινό επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιώργο Δακή, ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο με αναστολή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Δακή για τις παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων και την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2012-2014. Για τους τέσσερις υπαλλήλους, που ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώοι και ότι δεν φέρουν ευθύνη για την διοικητική αναβάθμισή τους.