«Συντριβάνι» το οποίο κατασκευάστηκε από τους κρατούμενους είναι η επίμαχη πισίνα στις φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με το πόρισμα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο παραδόθηκε στην διενεργούσα την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που έχει διατάξει το υπουργείο.

Ads

 
Σύμφωνα με το πόρισμα του τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην είσοδο της αυλής υπάρχει διακοσμητικός βράχος «εν είδη καταρράκτη» από τον οποίο ξεκινά η ροή του νερού, η οποία μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου αυλακιού «επενδυμένου με πέτρα» καταλήγει σε «κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17».
 
Το βάθος της κατασκευής, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, είναι κλιμακωτό με το πιο ρηχό τμήμα της επιφάνειάς του να έχει βάθος 0,70 εκατοστά, το… μεσαίο 1, εκατοστά, ενώ το πιο βαθύ, εμβαδού 3,28 Χ 4,17 μέτρων, έχει βάθος δύο μέτρα.
 
Στη δεξαμενή νερού έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή.
 
Όπως τονίζεται από το τεχνικό κλιμάκιο κατά την αυτοψία δεν διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω δεξαμενή δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία πισίνας. Μάλιστα αναφέρεται ότι στο χώρο έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά, ενώ περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών, καθώς και ότι έχει κατασκευασθεί και ένα μικρό περιβόλι.
 
Σημειώνεται πως από το υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε η εντολή σε εταιρεία να αφαιρεθούν αμέσως τα επίμαχα κτίσματα, τα οποία «δεν συνάδουν με τη λειτουργία των φυλακών».