Δεν λέει να κοπάσει η ενδοκυβερνητική θύελλα που έχει ξεσηκώσει το ζήτημα του νέου μισθολογίου για το Δημόσιο, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισεις να δίνει σήμερα συνέχεια στην κόντρα.

Ads

Να είναι «πιο προσεκτικά» όταν σχολιάζουν «δημοσιεύματα που δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης», συνέστησε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης,  μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». Όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης «ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ».

Ο υπουργός δικαιολόγησε την εκδοχή που θέλει περικοπές στο Δημόσιο, λέγοντας πως «ό,τι κόβουμε από κάποιους θα το δίνουμε σε κάποιους άλλους». «Μιλάμε για την ανάγκη να υπάρχει μια πραγματική διετή δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη να περιοριστεί η προσωπική διαφορά, που απέμεινε από τη μη πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Για την ανάγκη να πληρώσουμε περισσότερο τους προϊσταμένους».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης την Αριστερά για «αλλεργία» στην αξιολόγηση, ενώ επανέλαβε τις επικρίσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως «ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την ιδέα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Ads

Ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις μισθολογικές μεταρρυθμίσεις που αναμένεται αν υιοθετήσει η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «μισθούς ειλωτείας».  «Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται για τη νέα μισθολογική βαρβαρότητα», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.