Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται πλέον οι δυο άντρες που κατάφεραν να δραπετεύσουν προχθές το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους από τις Φυλακές Κορυδαλλού στις Φυλακές Χανίων, μαζί με άλλους 9 κρατούμενους.

Ads

Οι δυο άντρες με καταγωγή από την Αλβανία συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση των αντρών της Ασφάλειας Αττικής και των ΕΚΑΜ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Υπενθυμίζεται πως κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο της γραμμής για Κρήτη, στο λιμάνι του Πειραιά, τέσσερις από τους κρατούμενους κατάφεραν να προκαλέσουν φασαρία, να επιτεθούν στους αστυνομικούς και να διαφύγουν.

Ο ένας συνελήφθη σχεδόν αμέσως από άντρα του λιμενικού που είδε το συμβάν, ενώ ο δεύτερος καταδιώχθηκε από αστυνομικούς και στο τέλος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ads

Οι άλλοι δυο που κατάφεραν να διαφύγουν είναι αυτοί που συνελήφθησαν σήμερα και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. 

Ο ένας από τους δυο είναι εκτελεστής κυκλώματος εκβιαστών, ο οποίος το 2011 εκτέλεσε στην Καλαμάτα έναν 35χρονο και έσφαξε τον 2,5 ετών γιο του θύματος. Το 2009 αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρώην σύζυγο της μνηστής του αρχηγού του, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο δεύτερος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για δολοφονία. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στην Ελευσίνα, ενώ χτύπησε μέχρι θανάτου μία γυναίκα για να τη ληστέψει.