Βαρυποινίτες είναι οι δύο άνδρες που κατάφεραν να διαφύγουν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Πειραιά, κατά την μεταγωγή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού προς τις φυλακές Χανίων.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δύο δραπέτες είναι αλβανός εκτελεστής, ο οποίος το 2011 εκτέλεσε στην Καλαμάτα έναν 35χρονο και έσφαξε τον 2,5 ετών γιο του θύματος. Το 2009 αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρώην σύζυγο της μνηστής του αρχηγού του, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για ιδιαίτερα απεχθή εγκλήματα κατηγορείται και ο δεύτερος αλβανός δραπέτης, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για δολοφονία. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στην Ελευσίνα, ενώ χτύπησε μέχρι θανάτου μία γυναίκα για να τη ληστέψει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τον εντοπισμό των δύο κρατουμένων που ενώ μεταφέρθηκαν με κλούβα της αστυνομίας με άλλους 9 συγκρατούμενούς τους στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Ads

Συγκεκριμένα, η κλούβα της αστυνομίας μετέφερε στο πλοίο 11 Αλβανούς κρατούμενους και την ώρα που τους κατέβαζαν για να τους οδηγήσουν μέσα στο πλοίο τέσσερις εξ αυτών κατάφεραν να δραπετεύσουν. Ο ένας εκ των κρατουμένων ακινητοποιήθηκε από στέλεχος του λιμενικού σώματος και συνελήφθη, ενώ λίγη ώρα αργότερα, μετά από έρευνα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, εντοπίστηκε κι ένας δεύτερος, ο οποίος συνελήφθη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. 

Οι φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων

image

image