Συναγερμός σήμανε εχθές στις ελληνικές αρχές, μετά τη σύλληψη τριών Βρετανών υπηκόων ιρακινής καταγωγής, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα αλλά και χιλιάδες σφαίρες.

Ads

Οι ελληνικές αρχές είχαν βάλει εδώ και μέρες στο μάτι ένα ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε αυτό τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών. Επίσης βρέθηκαν περίπου 20.000 σφαίρες.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανδρών που επέβαιναν στο όχημα, ηλικίας  28 και 22 ετών, και λίγο αργότερα συνέλαβε κι ένα τρίτο άτομο επίσης ιρακινής καταγωγής και βρετανικής υπηκοότητας, στο τελωνείο των Κήπων, ο οποίος μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία, είχε 200.000 φυσίγγια, δεκάδες όπλα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι τρεις συλληφθέντες, που συνδέονται μεταξύ τους, παραδέχθηκαν ότι αποτελούν ομάδα και κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι δεν ανήκουν στις τάξεις τους ισλαμικού Κράτους αλλά σε αντάρτικες ομάδες που μάχονται εναντίον του και εξήγησαν μάλιστα ότι είναι για εκείνους απολύτως φυσιολογικό να κάνουν κάτι τέτοιο προκειμένου να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους.

Ads

Οι τρείς συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές ή άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας.