Αποφασισμένος να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ εμφανίστηκε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ανοικτής ομιλίας του στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Παράλληλα, απέρριψε για ακόμα μία φορά τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου.

Ads

«Η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ θα είχε ουσιαστικά ως αντικείμενο την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Τέτοιο θέμα δεν τέθηκε από κανέναν ανοιχτά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, συνεπώς το θέμα έχει κλείσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου, καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα αποτελούσε το καλύτερο δώρο για το ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ σε εγρήγορση και επανέλαβε ότι η παράταξη θα πρέπει να αποφύγει το δρόμο της εσωστρέφειας.

Βαρύ κλίμα και αιχμές

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας γίνεται, με φόντο τα εσωκομματικά πυρά που δέχεται ο επικεφαλής της παράταξης στον απόηχο της εκλογικής ήττας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στη Συγγρού παραμένει ιδιαίτερα βαρύ, ιδίως μετά τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την περασμένη Πέμπτη, όπου ομάδα βουλευτών ζήτησε τη διεξαγωγή συνεδρίου, κάτι που αρνήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη θέση του για διεξαγωγή συνεδρίου, λέγοντας πως στόχος της ΝΔ του 27% είναι να ξαναγίνει το κόμμα η μεγάλη πλειοψηφική παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ads

«Για να γίνει αυτό ένας μόνο είναι ο δρόμος: Ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα όπου θα τεθούν όλα από την αρχή» είπε.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, από την πλευρά του, μιλώντας στον Βήμα 99,5 και αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ και στις φωνές περί διεξαγωγής συνεδρίου, έκανε λόγο για «παλαιοκομματικά τερτίπια» και «προσωπικές στρατηγικές την ώρα μάλιστα που η πατρίδα βάλλεται σκληρά».

«H Νέα Δημοκρατία πρέπει ταχύτατα να ανασυγκροτηθεί. Να αναζητήσουμε τις αδυναμίες μας και τα δικά μας λάθη» δήλωσε νωρίτερα στον Σκάι η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας πως ζητήθηκε έκτακτο συνέδριο για να μιλήσει η βάση της ΝΔ.

«Ο διάλογος μέσα στον κόσμο είναι δύναμη για τη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε.

ξάλλου, η ίδια με συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα άφησε αιχμές εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας με νόημα ότι «οι λογικές τύπου ‘ενός ανδρός αρχή’ είναι ξεπερασμένες».

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: Όποιος δεν αλλάζει, πεθαίνει


Παραίτηση Αβραμόπουλου από την αντιπροεδρία: Να τελειώνουμε με τη φοβική ΝΔ


Μητσοτάκης: Κάποιοι τράβαγαν τον κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι τους λιθοβολούσαν