Η συνταγματική αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείο, την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Πηγές από τη Συγγρού αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στη συνάντηση για να συζητήσει μόνο το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης και όχι αυτό της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Από τη ΝΔ υποστηρίζουν πως στόχος της κυβέρνησης είναι να στερήσει από τη ΝΔ την αυτοδυναμία, καθώς η νίκη είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν εκλογές».

«Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές», σημειώνουν και συγκρίνουν τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Αλέξη Τσίπρα με τον Μένιο Κουτσόγιωργα, που όπως αναφέρουν με τον εκλογικό νόμο που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ δυσκόλεψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που κυβέρνησε με την ψήφο του Θ. Κατσίκη, έπεσε τελικά μετά την αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει την αποχώρηση του τότε υπουργού Εξωτερικών ως «προδοσία και μάλιστα προετοιμασμένη».

Σε ό, τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση, από τη ΝΔ λένε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βάλει πρώτος στο τραπέζι το θέμα πριν έξι μήνες, επισημαίνοντας την «αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης και αναπτύσσοντας σχετικές πρωτοβουλίες στις οποίες προσχωρεί τώρα ο κ. Τσίπρας μετά από μήνες σιωπής».

Ads