Ο συντονιστής του «Κοινωνικού ΕΚΑΒ», Οδυσσέας Βουδούρης, συνάντησε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, στις 21 Απριλίου 2018. Τον ενημέρωσε για την δράση της οργάνωσης, που στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, ο οποίος έχει διογκωθεί  απειλητικά με την παρατεταμένη κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Ads

Επίσης τον ενημέρωσε σχετικά με το πρόγραμμα «Θέτις», που απευθύνεται στους πρόσφυγες με αναπηρία, χρηματοδοτούμενο από την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες. Ο Ο. Βουδούρης εξέθεσε στον Υπουργό την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που βιώνουν άνθρωποι, οι οποίοι εκτός του ότι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους υπό δραματικές συνθήκες, πάσχουν επιπλέον από σοβαρό πρόβλημα σωματικής ή ψυχικής υγείας.

Ζήτησε από τον υπουργό την διευκόλυνση του έργου της οργάνωσης, όσο αφορά διοικητικές διαδικασίες, αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τέθηκε επίσης, η προοπτική ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας του Κοινωνικού ΕΚΑΒ με το Υπουργείο σχετικά με την περίθαλψη των προσφύγων με αναπηρία, το περιεχόμενο του οποίου θα συζητηθεί στο προσεχές μέλλον.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον Ο. Βουδούρη για την πεποίθησή του σχετικά με την σημαντικότητα της δράσης των ανεξάρτητων ανθρωπιστικών οργανώσεων και τον ενημέρωσε για το πλαίσιο συνεργασίας που επιδιώκει το Υπουργείο, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους διεθνείς θεσμικούς οργανισμούς αρμόδιοι για το προσφυγικό θέμα.

Ads