Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα το βράδυ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς οι φωνές ενάντια στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων πληθαίνουν. Υπενθυμίζεται ότι χθες, 24 «γαλάζιοι» βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό χαρακτηρίζοντας το μέτρο «άδικο για τους αγρότες». Κατόπιν, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι στάνες, θερμοκήπια, μαντριά κ.α., δεν θα φορολογηθούν.
 

Ads

Διαβάστε επίσης: Τα δυο νομοσχέδια που «καίνε» την κυβέρνηση
 
Στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να παραστούν περισσότεροι από τους βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση, αφού πρόκειται κυρίως για βουλευτές από αγροτικές περιφέρειες.
 
Μάλιστα, σήμερα, πάνω από 70 βουλευτές διατυπώνουν ενστάσεις για μία σειρά από διατάξεις του ν/σ, ζητώντας αλλαγές φορολόγησης των αγροτεμαχίων, καθώς και των οικοπέδων εντός σχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η ομάδα των βουλευτών θα θέσει επί τάπητος και τα ζητήματα της απόστασης των αγροτεμαχίων από την θάλασσα, των συντελεστών χρήσης αλλά και του συνυπολογισμού της πρόσοψης ή μη σε δρόμο των ακινήτων.


 


Αντιδράσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου σταθμού, έχουν εκφραστεί και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την φορολόγηση των ακινήτων. Σχεδόν το σύνολο της κοινοβουλετικής ομάδας του κόμματος φαίνεται πως αντέδρασε στο αρχικό σχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση και δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή.
 


Το θέμα αναμένεται ότι θα απασχολήσει και την συνάντηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.