«Δείχνουμε την αναγκαία εγρήγορση απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν, σ’αυτόν τον προωθούμενο εκφασισμό της κοινωνίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από τον οποίο ζήτησε την άμεση σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών για τη Χρυσή Αυγή. «Δεν πρέπει να υπάρχει κωλυσιεργία», ανέφερε.

 
«Ναι μεν η Δημοκρατία έχει τις δυνάμεις της, τις αντοχές της, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το εγκληματικό φαινόμενο, το οποίο θέλει να έχει και πολιτικές αναφορές», δήλωσε κατά τη συνάντηση. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρέπει να αποφασιστεί η δημιουργία «ενός πολιτικού μετώπου για την αντιμετώπιση της προωθούμενης εκφασιστικής τακτικής και πολιτικής της ελληνικής κοινωνίας εκ μέρους της Χρυσής Αυγής».
 

«Δεν χρειάζονται ούτε κωλυσιεργίες, ούτε η επίκληση άμεσα ή έμμεσα των όποιων πολιτικών διαφορών αλλά και αντιθέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της Δημοκρατίας. Δεν χρειάζονται συμπεριφορές σαν εκείνες για παράδειγμα που προσδιόρισαν την μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου», ανέφερε.
 
Ερωτηθείς αν διακρίνει πολιτική βούληση, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε πως διαπιστώνει πως «υπάρχει κωλυσιεργία ή και άρνηση». «Ακριβώς στη βάση αυτής της διαπίστωσης που κάνω, υποστηρίζω ότι δεν χρειάζονται κωλυσιεργίες, δεν χρειάζονται μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν χρειάζεται η επίκληση των πολιτικών διαφορών που, έτσι κι αλλιώς, σε μια δημοκρατική πολιτεία υπάρχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Καταλήγοντας, υπογράμμισε την ανάγκη «άμεσα οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να συγκροτήσουν το πολιτικό τους μέτωπο απέναντι στη ναζιστική οργάνωση που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή».

Ads

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε άκαιρη τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αυτή τη χρονική στιγμή καθώς μπορεί να ληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, αναφέρουν πως ούτε το Μαξίμου επιθυμεί τη σύγκληση πολιτικού συμβουλίου.