Αντιρατσιστική συγκέντρωση – πικετοφορία στο Παζάρι του Πειραιά πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας», η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία και η ΚΕΕΡΦΑ, με σύνθημα «Καμία Ανοχή στη Χρυσή Αυγή».

Ads

Μετά τις επιθέσεις της ακροδεξιάς ομάδας κρούσης «Κρυπτεία» στο Παζάρι του Πειραιά στις 22 Νοεμβρίου, με θύματα έναν Πακιστανό και έναν Αφρικανό μετανάστη, αλλά και την επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου, εναντίον της δικηγόρου, Ευγενίας Κουνιάκη, μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας», η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία και η ΚΕΕΡΦΑ διοργάνωσαν αντιρατσιστική παρέμβαση το πρωί της Κυριακής.

Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν το φυλλάδιο  για τα τελευταία κρούσματα βίας από τους νεοναζί και την ανάγκη να κλείσουν αμέσως τα δήθεν πολιτικά γραφεία – στην πραγματικότητα εγκληματικά άντρα – τoυ νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Κοραή και στο Πέραμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική στο Παζάρι του Πειραιά και στη συνέχεια οι διαδηλωτές έφτασαν, πραγματοποιώντας πορεία, μέχρι το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, με κεντρικό σύνθημα «Καμία Ανοχή στη Χρυσή Αυγή». Η κινητοποίηση έγινε σε συνεργασία και με το σωματείο των μικροπωλητών του Παζαριού, στο οποίο εργάζονται πολλοί μετανάστες.

Ads

Αίτημα επίσης της διαδήλωσης είναι η σύλληψη της ομάδας κρούσης «Κρυπτεία», η οποία ανέλαβε δημόσια την ευθύνη των επιθέσεων στο Παζάρι του Πειραιά.

image

Όπως ανέφερε το «Λιμάνι της Αγωνίας» στο κάλεσμά του, συνιστά πρόκληση να αλωνίζουν ανενόχλητα τα φασιστοειδή, σε συντεταγμένη ή όχι αποστολή,  στις γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και  έδρασαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των συνδικαλιστών της Ζώνης Περάματος, αλλά και να διαθέτουν γραφεία σχεδιασμού των δράσεων τους και εκκόλαψης δολοφόνων στο κέντρο του Πειραιά, δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση. 

image

Το ΛτΑ έχει επισημάνει ότι όσο θα συνεχίζεται η ατέρμονη δίκη της «Χρυσής Αυγής» και θα αποκαλύπτεται το αποκρουστικό τέρας που φωλιάζει στους κόλπους της ναζιστικής οργάνωσης, τόσο τα τάγματα εφόδου της θα προκαλούν και θα εκφοβίζουν την ελληνική κοινωνία με τις ρατσιστικές και αποτρόπαιες ενέργειές τους.