Με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη συναντάται το προεδρείο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που άρχισε κινητοποιήσεις την Παρασκευή, αντιδρώντας στην αξιολόγηση. Για «αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία» έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Οι εργαζόμενοι στου Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς αμφισβητούν τη νομική εγκυρότητα της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, κάτω από την πίεση των εργαζομένων δεκάδες δημοτικά συμβούλια, αλλά και αιρετοί έχουν δηλώσει πως δεν προτίθενται να εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις. Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει τόσο από την ΑΔΕΔΥ, όσο και από την ΚΕΔΕ, να παρέμβουν με προσφυγή.

Με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καλεί τους δημάρχους να απέχουν από την εφαρμογή της αξιολόγησης και ζητεί συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον οποίο καλεί να μεταθέσει την εφαρμογή της αξιολόγησης μετά τις εκλογές.

Ads

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατηγόρησε επίσης την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ πως προσπαθεί για «λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού» να «αγκαλιάσει» τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση.