Ή απολύσεις ή χάος, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην «Real News» την Κυριακή. Για να προσθέσει ότι για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα, απαντώντας έμμεσως και στους βουλευτές της ΝΔ που θέλουν την αντικατάσταση του. (όλο το παρασκήνιο εδώ για όσα συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο)

Ads

«Αν δεν γίνουν απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας. «Οι απολύσεις δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση των υπαλλήλων του Δημοσίου, αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα»,προσθέτει, παραγνωρίζοντας το χάος που δημιουργούν οι οριζόντιες περικοπές στο δημόσιο τομέα και ότι οι πολιτικές αυτές δεν συνιστούν πραγματική μεταρρύθμιση.(διαβάστε εδώ )

Παράλληλα, προσπαθεί να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, επισημαίνοντας πως η κινητικότητα δεν σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις, καθώς έχει σκοπό να καλύψει τα κενά του Δημοσίου. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι για τις 15.000 απολύσεις θα γίνουν άλλες τόσες προσλήψεις.

Αναφερόμενος εκ νέου στις δηλώσεις του περί «κόπωσης» των βουλευτών, διευκρίνισε ότι δεν απευθυνόταν στο κοινοβούλιο, αλλά στους δανειστές που πιέζουν για νέα μέτρα. «Το κοινοβούλιο στάθηκε όρθιο σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Τώρα που το φως στο τούνελ είναι ορατό η πλειοψηφία δε θα λυγίσει», δήλωσε. «Δεν ξέρω αν θα πάμε σε εκλογές για την καταψήφιση ενός νομοσχεδίου», είπε ο κ. Στουρνάρνας, αναφερόμενος εμμέσως στις προειδοποιήσεις του γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου.

Ads

Σε  ό, τι αφορά τις παρατηρήσεις πως ο ίδιος αποτελεί το αλεξικέραυνο του πρωθυπουργού, απάντησε πως δε νιώθει θύμα. Τη συγκεκριμένη θέση την ανέλαβε,επειδή είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα και σημείωσε πως δεν διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες.  «Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι», τόνισε. Ο κ. Στουρνάρας δεν ρωτήθηκε για την οικογενειακή του επιχείρηση, που συνάπτει συμβάσεις με το δημόσιο την στιγμή που ο ίδιος είναι υπουργός.