Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. «Θέλουμε άμεσα τη δόση, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
 

Ads

Στην ομιλία του, ο κ. Στουρνάρας προέτρεψε τους βουλευτές να κοιτάξουν σήμερα το διεθνή Τύπο και να δουν ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια. «Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που προορίζονται για εμάς, τα θέλουν και άλλοι. Αν δεν τα πάρουμε τώρα, θα πεθάνουμε από ασφυξία», σημείωσε.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα έχει να λαμβάνει ακόμη 90 δισ. ευρώ από τα 240 δισ. των δύο δανειακών συμβάσεων. Τα χρήματα αυτά, είπε, θα μας φτάσουν, αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αν όχι, δεν μας φτάνει τίποτε.
 
Ακόμη, ανέφερε ότι τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, με την προϋπόθεση και της επιμήκυνσης, ανέρχονται σε 13,5 δισ. για τη διετία 2013-2014. Χωρίς την επιμήνκυνση φτάνουν τα 18 δισ. ευρώ. Αν όλα πάνε καλά, επανέλαβε, τότε δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Αν όχι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα.
 
Σημειώνεται πως λίγη ώρα πριν την ομιλία Στουρνάρα είχε παρουσιαστεί εμπλοκή στις συνομιλίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα για τα εργασιακά. Στη συνάντηση υπήρξε ένταση, ενώ ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ βγήκε δύο φορές από την αίθουσα για να μιλήσει στο κινητό του.

Διαβάστε επίσης: Τέλη Οκτωβρίου ή μέσα Νοεμβρίου η έγκριση της δόσης