Αν υπάρχει διασύνδεση του δράκου του Αμαρουσίου με το πτώμα της 69χρονης συνταξιούχου Ελευθερίας Αγραφιώτου ερευνά η αστυνομία.

Ads

Οι αρχές είναι ακόμη νωρίς για να καταλήξουν σε συμπεράσματα καθώς η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη. Τη λύση του μυστηρίου θα δώσει το «μικροσκόπιο» των εγκληματολογικών εργαστηρίων που εξετάζουν δείγματα DNA τόσο του δράκου του Αμαρουσίου όσο και γενετικό υλικό που βρέθηκε στη σορό της άτυχης γυναίκας.

Η γυναίκα που είχε εξαφανιστεί εδώ και 34 μέρες και αναζητούνταν από τις αρχές, βρέθηκε χθες στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ ενός σουπερμάρκετ στο Μαρούσι.

Bρέθηκε γυμνή από τη μέση και κάτω, με τα παπούτσια της να είναι πεταμένα σε κοντινή απόσταση. Δίπλα της βρέθηκε επίσης η τσάντα της από την οποία δεν είχαν αφαιρεθεί τα προσωπικά της αντικείμενα, όπως η ταυτότητα, το κινητό της τηλέφωνο ή το πορτοφόλι της. Το θύμα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ads

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό από την έρευνα της τηλεοπτικής εκπομπής «Φως στο τούνελ» η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου, λίγους μήνες πριν εξαφανιστεί είχε πουλήσει ένα διαμέρισμα και είχε πάρει 50.000 ευρώ, χωρίς κανείς να γνωρίζει την κατάληξη των χρημάτων. Φέρεται επίσης να αναζητούσε να ανταλλάξει μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα με μεγαλύτερα των 500 ευρώ.

Οι αρχές εστιάζουν επίσης στα όσα έχουν καταγράψει τα κλειστά κυκλώματα του καταστήματος, αν και δεν ελπίζουν σε ιδιαίτερα στοιχεία καθώς οι επιχειρήσεις που διαθέτουν συστήματα παρακολούθησης οφείλουν να διαγράφουν το υλικό μετά την παρέλευση 10 ημερών.

Ο χώρος που εντοπίστηκε το πτώμα απέχει 3 χλμ από την περιοχή που δρούσε ο 30χρονος δράκος του Αμαρουσίου. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, ενώ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή. Κατηγορείται για τουλάχιστον 5 επιθέσεις.