Οι ιθαγενείς στις Καλυθιές της Ρόδου «χόρεψαν» το «χορό της βροχής» ώστε ο Θεός να δώσει τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία.

Ads

Για την ακρίβεια δεν «χόρεψαν» αλλά συγκεντρώθηκαν και άρχισαν τις λιτανείες στον Προφήτη Ηλία Καλυθιών για να βρέξει. Πρόκειται για μια απόφαση των τοπικών Αρχών και αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Ροδιακή» το θέμα της ανομβρίας τέθηκε αρχικά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτική κοινότητα Καλυθιών. Παρών ήταν και ο ιερέας της ενορίας, ο οποίος μετέφερε πως οι κάτοικοι αγωνιούν για το γεγονός πως δεν βρέχει και προτάθηκε να γίνει μια λιτανεία. 

Το προηγούμενο διάστημα, ο Πρόεδρος των Καλυθιών, Μιχάλης Καφετζής, είχε συζητήσει το θέμα με τους κατοίκους, που τον επισκέπτονταν στο γραφείο του, και εξέφραζαν την αγωνία τους για τα αμπέλια, τα ξινόδεντρα και τις ελιές που έχουν. Συνήθως έβρεχε στις αρχές Οκτωβρίου, όμως κάτι τέτοιο φέτος δεν συνέβη.

Ads

Ως απάντησή λοιπόν στο πρόβλημα, η ενορία της περιοχής και η δημοτική αρχή, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν λιτανεία… για να τερματιστεί η ανομβρία. Καταρχήν τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια οι κάτοικοι, γονατιστοί έκαναν έκκληση για να βρέξει, ενώ πραγματοποιήθηκε και περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία στο χωριό.

* Οι φωτογραφίες είναι του Διαμαντή Σωτηράκη

image

image

image

image