Στην φυλακή οδηγείται ο Χρήστος Ζέρβας, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία του ενώπιον της 14ου τακτικού ανακριτή για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στους Αμπελόκηπους.

Ads

Ο κατηγορούμενος σήμερα ήρθε ενώπιος ενωπίω με το θύμα και αναγνωρίστηκε «χίλια τοις εκατό» από τον 24χρονο φοιτητή ως ένας από τους δράστες της επίθεσης που ο νεαρός Αλέξιος Λάζαρης δέχθηκε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο νεαρός με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης που δέχθηκε, κατέθεσε στην δικαστική λειτουργό λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του 42χρονου ότι «αναγνωρίζει πέραν πάσης αμφιβολίας» τον κατηγορούμενο.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο φοιτητής κλήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας να κοιτάξει τον κατηγορούμενο και να επαναλάβει ότι είναι ένας από τους δράστες, κάτι που ο φοιτητής έκανε, έχοντας απέναντι του τον 42χρονο.

Ads

Η απόφαση της δικαιοσύνης λίγη ώρα μετά την διαδικασία αναγνώρισης, προκάλεσε έκρηξη θυμού στον κατηγορούμενο ο οποίος αποχωρώντας συνοδεία αστυνομικών από τα ανακριτικά γραφεία φώναζε για τον 24χρονο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες «αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά….Γ………ε. Άντε απόγονοι του Μπελογιάννη!!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο 42χρονος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες – αυτήν της ληστείας κατά συναυτουργία και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης – ενώ η αρχική δίωξη που είχε ασκηθεί ήταν για το κακούργημα της ληστείας και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ωστόσο, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, αξιολογώντας τα στοιχεία, μετέτρεψε την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βαρύτερο αδίκημα.