Σήμερα κατατίθεται και συζητείται στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Ads

 
Από τη διάσκεψη των προέδρων έχει αποφασιστεί η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχετικού ν/σ να γίνει σε μία συνεδρίαση.
 
Εισηγητές θα είναι τα μέλη της επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα Ιωάννης Κεφαλογιάννης και Βασίλειος Χατζηλάμπρου.
 
Η ΠΝΠ θα δίνει τη δυνατότητα στα ΕΑΣ να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (τους έχει αφαιρεθεί) ώστε σε πρώτη φάση το κράτος να μπορέσει να αποδώσει τα οφειλόμενα και στη συνέχεια να πληρωθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισχύς του ΑΦΜ θα είναι για ένα μήνα και πρόκειται για καθαρά τυπική υπόθεση η οποία δεν συνδέεται με την τελική λύση για την πολύπαθη αμυντική βιομηχανία.
 
Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και θα μείνουν κάποιες μέρες συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις με το οικονομικό επιτελείο ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού 2014 τη μεθεπόμενη Πέμπτη.
 
Είναι σαφές ότι δόση δεν πρόκειται να εκταμιευθεί χωρίς εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων και οι μεγαλύτερες εκκρεμότητες ανάμεσά τους έχουν να κάνουν με την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ και με τις απολύσεις που προβλέπεται να γίνουν μέσα σε 45 μέρες. Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα ζητά να μπει λουκέτο στα ΕΑΣ ενώ η κυβέρνηση μέσω διαρροών υποστηρίζει ότι θα επιμείνει έστω και μονομερώς στην αναδιάρθρωσή τους.