Φουντώνει το κύμα αντιδράσεων εντός και εκτός κυβέρνησης με αφορμή την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να διορίσει στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Έλενα Παναρίτη.

Ads

Στις επικρίσεις των Σοφία Σακοράφα και Δημήτρη Παπαδημούλη που διατυπώθηκαν μέσω Twitter προστέθηκε και η κίνηση του πιο στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος έκανε retweet στο προφίλ του το σχετικό σχόλιο του Δ. Παπαδημούλη.

Το tweet του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε χαρακτηριστικά: «Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν.

image

Ads

Διαβάστε σχετικά:

Νωρίτερα το Σάββατο, αποστάσεις από την επιλογή Παναρίτη είχε λάβει και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τόνισε με νόημα πως «καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα – μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Την ανάκληση του διορισμού της κ. Παναρίτη ζήτησε και η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, με σχόλιό της στο Twitter.

Εντονη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, που βρίσκεται στη Μόσχα και ο οποίος, μάλιστα, ζήτησε την ανάκληση του διορισμού της κυρίας Παναρίτη.

Εξάλλου, ήδη από την Παρασκευή και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την τοποθέτηση Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου στο ΔΝΤ.

Τέλος, δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι με την επιλογή αυτή διαφώνησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.