Δεν άφησε αναπάντητες τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε τη Δευτέρα από υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο Ζάππειο για την 40η επέτειο του ΠΑΣΟΚ. «Είδαμε την ευτέλεια των κλακαδόρων. Οι αντιδημοκρατικές αυτές συμπεριφορές καμία πολιτική, αισθητική και ηθική σχέση δεν έχουν με τη Δημοκρατική Παράταξη», τόνισε. 

Ads

Στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά και στο μέλλον της παράταξης προαναγγέλοντας ένα συνέδριο «ενότητας» την οποία «εγγυάται ο ίδιος». Όσο για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από την κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ είπε σκωπτικά: «Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Είμαι βέβαιος πως είναι ψυχικά εδώ σήμερα, δυστυχώς ανειλημμένη υποχρέωσή του να συμμετάσχει σε σεμινάριο της Royal Bank Of Scotland δεν του επιτρέπει να είναι και σωματικά παρών». Ακόμη είπε πως «παράγοντες του ΠΑΣΟΚ υπονομεύουν το έργο του στο όνομα των αυθεντικών προοδευτικών πασοκικών τους αντιλήψεων. Το είδαμε και με τα παιχνίδια με την ΔΗΜΑΡ πριν τις ευρωεκλογές». 

Όσον αφορά τα γεγονότα της Δευτέρας σημείωσε πως «δεν με αφορούν. Ήρθα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω μήνυμα ενότητας. Επιτελώ καθήκον. Καμία τέτοια κίνηση δεν θα ανακόψει το έργο του ΠΑΣΟΚ».

Λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί «εγγυητή της παραμονής της χώρας όρθιας» αλλά και ότι «όσες φορές δεν ήταν εντός των εξελίξεων η χώρα δεν βάδισε στον σωστό δρόμο» δήλωσε ότι από το βήμα της ΔΕΘ την Κυριακή θα ανακοινώσει έναν «οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση. Όχι γιατί είναι εύκολο αλλά γιατί είναι αναγκαίο για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

imageΚριτική στον Γιώργο Παπανδρέου άσκησε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απο το βήμα της κεντρικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας το προεκλογικό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν». Όπως είπε ο Κώστας Σημίτης αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες του Ευάγγελου Βενιζέλου τη Δευτέρα, κάποιοι έδειξαν κολλημένοι σε πρακτικές του παρελθόντος που δεν συνάδουν με την εποχή.

Ads

«Είδαμε που έφτασε η χώρα και το κόμμα με τη διαβεβαίωση “λεφτά υπάρχουν”», είπε και πρόσθεσε πως «όσο λιγότερες κενές διαβεβαιώσεις δίνουμε τόσο πιο υπεύθυνοι θα είμαστε απέναντι στον κόσμο που κουράστηκε από αυτές». Κατά τον Κ. Σημίτη, δεν αρκούν «οι κόκκινες γραμμές που μεγαλόφωνα χαράζουμε πριν από κάθε διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαράζει πολύ περισσότερες από εμάς αλλά δεν κερδίζει σε αξιοπιστία», είπε στρέφοντας τα πυρά του και προς την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως «αν και μας διαβεβαιώνουν ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν γρήγορα η κατάσταση είναι ασαφής και δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις ούτε χρόνος για χάσιμο». Παράλληλα εκτίμησε ότι στις εκλογές ο κόσμος ψηφίζει «με κριτήριο την εφικτή κυβερνητική λύση. Κόμματα εξουσίας χωρίς ουσία και με φθαρμένο λόγο αποδυναμώνονται».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να μπουν στο πολιτικό σκηνικό νέα πρόσωπα. «Εκείνοι από εμάς που διεκδικούν πρωτεία στην καθοδήγηση, είναι ώρα να μην σταθούν στα κεκτημένα αξιώματα και να ανοίξουν τον δρόμο της συσπείρωσης χωρίς να ανασύρουν επετηρίδες από τα χρονοντούλαπα και χωρίς πολύπλοκες κατανομές αξιωμάτων». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την φορά το κλίμα δεν ήταν όπως της Δευτέρας με συνθήματα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ακούστηκε μόνο το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό». Θερμής υποδοχής έτυχαν τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ήδη από τους πρώτους είχαν φτάσει οι Παναγιώτης Ρήγας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Άντζελα Γκερέκου, Φώφη Γεννηματά και Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο τελευταίος, δε, σήμερα το πρωί είχε προτείνει την διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ. «Αυτή τη στιγμή ο Βενιζέλος ισορροπεί. Να τον καλέσει να πάρει θέση», είπε αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.