Σφοδρή κόντρα Αντώνη Σαμαρά και κυβέρνησης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση – Τσίπρα «υπογράφει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγελλε» και σημειώνει ότι «η Νέμεσις» δεν θα αργήσει. Για «απύθμενο θράσος» του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ενώ οι ΑΝΕΛ τον καταγγέλλουν ως «αμετανόητο και προκλητικό».

Ads

«Η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει όλα όσα κατήγγελλε μέχρι χθες… Για την ακρίβεια, υπογράφει και επιβάλλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγελλε!» αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει πως το «χειρότερο» είναι ότι «εμείς φέρναμε αποτελέσματα. Τώρα δεν την εμπιστεύονται ότι θα φέρει αποτελέσματα. Γι’ αυτό και της επιβάλλουν τον “κόφτη”! Οι “Αυταπάτες” (του ΣΥΡΙΖΑ) τελείωσαν. Η εξαπάτηση (του λαού) αποκαλύφθηκε. Η Νέμεσις δεν θα αργήσει…».

Από το Μέγαρο Μαξίμου απαντούν ότι «είναι προφανές ότι η ετυμηγορία του λαού, η τριπλή απόρριψη της πολιτικής της Ν.Δ., δεν ήταν αρκετές, ώστε να περιορίσουν το απύθμενο θράσος του κ. Σαμαρά».

Σημειώνουν επίσης ότι «το αποτέλεσμα του 2014, υπολειπόταν στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 1% του ΑΕΠ από το στόχο. Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο του 2015 κατά 1% του ΑΕΠ. Οι αριθμοί και τα στοιχεία της Eurostat μιλούν από μόνα τους για τα αποτελέσματα». Και μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Ο λαός μας, όμως», επισημαίνουν στο σχόλιό τους κυβερνητικές πηγές, «δεν έχει όσο κοντή μνήμη θα ήθελαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς».

Ads

Αμετανόητο και προκλητικό χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου τον πρώην πρωθυπουργό. «Ίσως νομίζει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής του που εφάρμοσε σκληρές μνημονιακές πολιτικές με φανατισμό μουτζαχεντίν», σημείωσε μεταξύ άλλων.