Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.24 τη Δευτέρα στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ads

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, μεταξύ Μαραθώνα και Σχοινιά, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 5 -10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αττική. 

Ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στη σεισμικότητα της περιοχής, που όπως είπε, ιστορικά δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα μεγάλους σεισμούς.

Ωστόσο σημείωσε πως τα ρήγματα στην περιοχή είχαν ενεργοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου δίνοντας ένα «σμήνος» μικρότερων σεισμών και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία, δεν μπορεί κανείς με βεβαιότητα να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας ισχυρότερης σεισμικής δόνησης. Σε κάθε περίπτωση συνέστησε στους πολίτες «να είναι ψύχραιμοι και να μην ακούν φήμες». 

Ads

Και ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, δήλωσε πως τα ρηγματα στην περιοχή δεν δίνουν μεγάλους σεισμούς και καθησύχασε τους πολίτες, που πανικοβλήθηκαν από τη νυχτερινή σεισμική δόνηση.