Να επιστρέψουν στην απεργία πείνας απειλούν οι κρατούμενοι του νοσοκομείου των φυλακών του Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος», γιατί αντιδρούν στο ότι δεν εντάσσονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης για αποφυλάκιση κρατουμένων, καθώς οι ποινές τους είναι άνω των 10 ετών.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι 102 κρατούμενοι του νοσοκομείου έκαναν απεργία καταγγέλλοντας έτσι τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο. Με ανακοίνωσή τους τότε έλεγαν πως «προκειμένου να δώσουν την ευκαρία στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην προετοιμασία της νομοθετικής παρέμβασης για την βελτίωση και τον εξορθολογισμό της μεταχείρισης των ασθενών κρατουμένων και με την υλοποίηση των μακροπρόθεσμων μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης».

«Προϋπόθεση της μη συνέχισης των κινητοποιήσεων μας μετά την 22-3-2014 είναι η μέχρι την ημερομηνία αυτή κατάθεση από τον κο. υπουργό Δικαιοσύνης της προτεινόμενης από εμάς τροπολογίας Με την παρούσα απόφασή μας αποδεικνύουμε έμπρακτα τον σεβασμό μας στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και το δημοκρατικό μας πολίτευμα, εμπιστευόμενοι την νομοθετική εξουσία και τους αντιπροσώπους του λαού» ανέφεραν. 

Σημειώνεται ότι σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπεται ότι όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και έχουν ποινές μέχρι δέκα χρόνια, μπορούν να αποφυλακιστούν εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.

Ads