Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αυτή την ώρα δίνουν συνέντευξη Τύπου. Την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Παλαιστίνη.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από σύντομη ξενάγηση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, όπου και κατέθεσε στεφάνι, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, με τον οποίο πραγματοποιεί κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν του κ. Τσίπρα και κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών.

LIVE: Η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Νετανιάχου

Το απόγευμα  ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Γ. Χέρτσογκ, και κατόπιν θα συναντηθεί με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος αλλά και με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων και το βράδυ θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ.

Την Πέμπτη το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

Ads

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιασέρ Αραφάτ και στη συνέχεια θα διεξαχθούν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και του πρωθυπουργού Ρ. Χαμνταλάχ.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ.  Αμπάς και κοινές δηλώσεις. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθως θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως. Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.