Ads

Σε κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών βρέθηκε η Βουλή στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Υπό καταλήψη βρέθηκαν νωρίτερα, τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας. Επεισόδεια σημειώθηκαν στο περιθώριο των κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ διαλύθηκε, μετά τα επεισόδια και την  εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν επίσης σε συλλαλητήρια στο Σύνταγμα το Σάββατο στις 11:00 και την Κυριακή στις 17:00.

15:14 – Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν παρατεταγμένες μπροστά από τη Βουλή, αλλά και στις δύο πλευρές της λεωφόρου Αμαλίας. Ασφυκτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος, από την εκτενή χρήση χημικών, που προηγήθηκε.

15:11 – Νέα ένταση στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη πριν από λίγο. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Ads

14: 50 – Παραμένουν κάποιοι διαδηλωτές στον Άγνωστο στρατιώτη. Η αστυνομία έδωσε στην κυκλοφορία την Βασ. Αμαλίας. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν και έκλεισαν ξανά το δρόμο.

14:44 – Μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα, συγκρούσεις ΜΑΤ και κουκουλοφόρων συνεχίστηκαν στα Προπύλαια.

14:34 – Διαλύθηκε η συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 13:00 στο υπ. Εργασίας στην Πειραιώς.

14:21 – Υπάρχει τραυματισμένος διαδηλωτής. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραυματισμός του διαδηλωτή προκλήθηκε από άντρες των ΜΑΤ.

14:20 – Συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ρης πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, η οποία ξεκίνησε σήμερα.
Στις 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, έξω από το ΕΚΘ. Ακολούθησε πορεία στην Εγνατία, με κατεύθυνση το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οδό Δαναϊδών.

image

Με την πορεία ενώθηκαν επίσης τα «πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα» και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης. Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία, μέσω των οδών Εγνατίας και Τσιμισκή, με κατάληξη τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα και αύριο την ίδια ώρα, στα ίδια σημεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας. Επιπλέον, την Κυριακή στις πέντε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε άλλα σημεία του κέντρου προγραμματίζονται πικετοφορίες και πορείες.

14:02 – Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει αρχίσει να διαλύεται, ενώ και η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε μέχρι το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς. Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

13:50 – Επεισόδια σημειώνονται στο περιθώριο της συγκέντρωσης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα με πετροπόλεμο, ρίψη μολότοφ και εκτεταμένη χρήση χημικών. Η αστυνομία επιχειρεί να απωθήσει ομάδα ατόμων από τη Βασ. Γεωργίου. Έχει γίνει μια προσαγωγή. Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

13:30 – Ομάδα νεαρών κατά αστυνομικών στην οδό Φιλελλήλων. Χρήση χημικών από την αστυνομία.

13:31 – Live Streaming από το Σύνταγμα

11:31 – Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών. Διαδηλωτές και εργαζόμενοι έχουν βγει με μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου του Υπουργείου.

image

11:30 – Κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

image