Συνέντευξη στο Bloomberg παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και σύμφωνα με το πρακτορείο άφησε να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. 

Ads

«Αν το σχέδιο είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, θα παράσχουμε στήριξη» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στην περίπτωση που οι υποχωρήσεις που θα απαιτηθούν για να δοθεί χρηματοδότηση στη χώρα επιφέρουν ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Υποστήριξε ότι μια Grexit δεν θα είχε τόσο μεγάλη επίπτωση στην ευρωζώνη όσο πριν από τέσσερα χρόνια». «Όμως και πάλι θα είναι τεράστια, και θα είναι μια πολιτική καταστροφή» συμπλήρωσε. 

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρος για το αν η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να διατηρήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, η οποία κατά την άποψή του είναι το μόνο βιώσιμο οικονομικό μονοπάτι για την Ελλάδα.

Ads

Για τις διαπραγματεύσεις σημείωσε: «βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καθόλου πράξεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα ερωτηματικό. Η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που συμφώνησε τον Φεβρουάριο κατά την επέκταση του μνημονίου. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν ιδεολογικά αποφασίσουν να μην τηρήσουν την συμφωνία, τότε μπορεί να έχουν να κάνουν με στάση πληρωμών».

Κατά τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, κάνοντας άνοιγμα στη Ρωσία. «Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς τους Κινέζους, τους Ιρανούς, τους Ρώσους να σε χρηματοδοτήσουν, δεν στέλνεις σήμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είσαι σοβαρά φιλοευρωπαϊστής;»