«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας την απόφαση για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ. «Αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μας έλειπαν λεφτά», τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης, ζητώντας ανάληψη ευθύνης από όλους.

Ads

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας εκτίμησε ότι το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να καλύψει μέχρι τις 27 Απριλίου ένα έλλειμμα το οποίο μπορεί να φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τόνισε ωστόσο πως η κυβέρνηση έχει εναλλακτικά σχέδια στο μυαλό της.

«Δεν πλήττονται τα οικονομικά των δήμων με την ΠΝΠ» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγώντας ότι «δεν δεσμεύονται τα χρήματα των δήμων αλλά θα κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε αν χρειαστεί να μπορεί να τα χρησιμοποιεί» και σημείωσε ότι οι δήμαρχοι οφείλουν να κατανοήσουν την κατάσταση.

Απαντώντας στις επίκρισεις για τον τρόπο με τον οποίο υιοθετήθηκε η απόφαση, δηλαδή μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, είπε πως πρόκειται για ένα επιπλέον εργαλείο κατά του προβλήματος ρευστότητας», κι εξήγησε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε κυρίως για πρακτικούς λόγους γιατί δεν υπήρχε νομοσχέδιο στη Βουλή, αυτή την εβδομάδα, ώστε να έρθει ως τροπολογία.

Ads