Tεχνικό κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μετέβη στη Ρόδο για να ελέγξει τις συνθήκες εργασίας στο beach bar με τον σερβιτόρο που εξυπηρετούσε πελάτες του μαγαζιού, όντας σχεδόν μέχρι τον λαιμό μέσα στο νερό.

Ads

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο πλαίσιο των εντολών που έδωσε ο εισαγγελέας μετά την επίσκεψη του Εργατικού Κέντρου Ρόδου χθες (3/7), θα γίνει έρευνα από κλιμάκιο της τεχνικής επιθεώρησης από τον Πειραιά, σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζόμενων της επιχείρησης.

Όπως τονίζεται από το 2016 που λειτουργεί η επιχείρηση έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις Αρχές, οι οποίες στο σύνολό τους έχουν ασχοληθεί με την εν λόγω επιχείρηση. Στο παρελθόν έχει απασχολήσει για θέματα αυθαιρεσιών και παρανομιών.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα νομιμότητας που έχει η επιχείρηση, από το 2016 έχουν βγει πολλές αποφάσεις, αναφορικά με τη σφράγιση του καταστήματος, με ανάκληση της άδειας λειτουργίας όταν και αν υπήρχε, με την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών κι άλλες παρεμφερείς αποφάσεις. Ωστόσο, οι αποφάσεις έφταναν μέχρι κάποια φάση, που ναι μεν εκδίδονταν, αλλά δεν εκτελούνταν.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Υπάρχει νομικό κενό στην υπόθεση του σερβιτόρου»

Ads

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA, είχε υποστηρίξει ότι είναι «ένα περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους κανόνες που έχουμε, διότι από τη στιγμή που ο εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με συναίνεσή του κι ότι είναι ευχαριστημένος, γιατί βγάζει χρήματα που θέλει να βγάλει, δεν υπάρχει επικείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο. Εξετάζουμε από χθες τα ζητήματα ασφαλείας της εργασίας του εργαζόμενου, ότι πρέπει να φοράει καπέλο και ειδική μπλούζα για να μην τον πειράζει ο ήλιος. Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει δουλειά μέσα στο νερό, αλλά ούτε και που να το απαγορεύει».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας έλεγξαν την επιχείρηση επί 7 ώρες και δεν βρήκαν παραβάσεις και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας αφορούν τις πλωτές κατασκευές.