«Ένα φρένο στον εκφυλισμό του Ελληνικού κράτους σε Σικελικό κράτος αποτελεί η διαρροή από τον Άρειο Πάγο», σχετικά με τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση. 

Ads

Σημειώνεται ότι πηγές του Αρείου Πάγου, σχολιάζοντας τις διαρροές από ΝΔ πως τυχόν μη προσέλευση των προστατευόμενων μαρτύρων στην Προανακριτική θα μπορούσε να προκαλέσει την άρση του καθεστώτος προστασίας, ανέφεραν πως το καθεστώς προστασίας δεν αίρεται. 

Πρόσθεταν δε πως «δεν συνιστά ποινική ευθύνη η μη εμφάνισή τους στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής». Οι ίδιες πηγές τονίζαν επίσης ότι η μόνη αρμόδια, σε σχέση με το καθεστώς που διέπει τους προστατευόμενους μάρτυρες, είναι η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Ο Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζει ότι η στάση του ανώτατου δικαστηρίου βάζει φρένο στον εκφυλισμό του Ελληνικού κράτους, ωστόσο, σημειώνει ότι «δεν πρόκειται να βάλει τέλος ούτε στις θεσμικές τους αθλιότητες, ούτε στην κακοποίηση της αλήθειας που συνεχώς διαπράττουν», αναφερόμενος στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας ώστε να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis. 

Ads

Η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση: