Διέψευσε το πρωί της Πέμπτης ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης ότι ο 21χρονος, που συνεχίζει για 25η μέρα την απεργία πείνας, λαμβάνει υγρή τροφή. «Είναι 24 ημέρες μόνο με νερό, δεν παίρνει υγρή τροφή και ορό και ούτε και θα βάλει αυτή είναι η θέση του και είναι αμετάκλητη» είπε χαρακτηριστικά. Ο Νίκος Ρωμανός διεκδικεί εκπαιδευτική άδεια για τις σπουδές του. Χθες το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το σχετικό αίτημά του. 

Ads

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο συνήγορος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, τόνισε ότι ο Ρωμανός «δεν σταματάει την απεργία, η θέση μας απέναντι στην αναγκαστική σίτιση είναι εκπεφρασμένη ότι αποτελεί βασανιστήριο, οι γιατροί συμφώνησαν με την άποψη αυτή και δεν παρακάμπτεται η βούληση του Ρωμανού».


 

«Οι γονείς του δεν επιθυμούν συνάντηση με τον κ. Υπουργό, έχουν ένα παιδί το οποίο πεθαίνει δεν ενδιαφέρονται για συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, το μόνο που θέλουν είναι να σωθεί το παιδί τους» σημείωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφορικά με τις δηλώσεις του υπ. Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου ότι έχει προσπαθήσει να βρει τους γονείς του αλλά δεν τα κατάφερε.
 
Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι το θέμα της τηλεπαρακολούθησης των μαθημάτων είναι ένα βαρύ κατασταλτικό μέτρο όπου «χτίζει τους ανθρώπους μέσα στη φυλακή σου βάζουν μία τηλεόραση για να σπουδάσεις ή αργότερα να μιλάς με την οικογένειά για να μην βγαίνεις έξω. Αυτή τη στιγμή ο Ρωμανός επιλέγει την επανένταξη. Διάλεξε να δοκιμαστεί και να συνυπάρξει» πρόσθεσε ο δικηγόρος του Ρωμανού.  

Διαβάστε: