Πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα σημερινά πρωτοσέλιδα, με βολές από τα …αριστερά! Για «ξαφνικό έρωτα της πλουτοκρατίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το βασικό θέμα του Βήματος, απεικονίζοντας την “στροφή” της Γιάννας Αγγελοπούλου, του Λάκη Λαζόπουλου, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και άλλων επιχειρηματιών. Με την Ρένα Δούρου τα βάζει το Πρώτο Θέμα στο κύριο άρθρο του, υποστηρίζοντας ότι η Περιφερειάρχης Αττικής απεμπόλησε την ιδεολογία της μετά τις εκλογές και προσέλαβε ιδιωτική εταιρία καθαρισμού. 

Ads

Το Βήμα γράφει ότι πολλοί επιχειρηματίες έχουν κάνει στροφή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς προσβλέπουν σε οικονομικά οφέλη στο μέλλον. «Ορισμένοι εκτιμούν ότι η “ανατοποθέτηση” της οικογένειας Γιαννακόπουλου σχετίζεται με μια επανεκτίμηση των μεσοπρόθεσμων επιχειρηματικών συμφερόντων της, κάτι το οποίο μιμούνται ουκ ολίγοι επιχειρηματίες», σχολιάζει  η εφημερίδα.

imageΑναφερόμενη στην δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου ότι ο Αλέξης Τσίπρας «σε ορισμένα πράγματα που λέει έχει δίκιο, εκφράζει μια νέα γενιά που απορρίπτει τους αποτυχημένους πολιτικούς της τελευταίας δεκαετίας και  δικαιούται να έχει την ευκαιρία του», η εφημερίδα σχολιάζει πως η ισχυρή οικογένεια έχει απωλέσει αρκετά δισεκατομμύρια μέσα στην κρίση. Για αυτό «στρέφεται στο εγχώριο πολιτικό μέλλον, έστω κι αν αυτό ενδέχεται να είναι “αριστερό”». Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Γ. Αγγελοπούλου έχει επενδύσει σε πλοία και “βλέπει” υδρογονάνθρακες στις ακτές της Λατινικής Αμερικής, που «ενδεχομένως θα μπορούσαν να “επαναπατριστούν” στο Αιγαίο και στο Ιόνιο προκειμένου να συμβάλουν στην υλοποίηση του ενεργειακού οράματος μιας κυβέρνησης της Αριστεράς».

imageΤο Πρώτο Θέμα  κατηγορεί την Ρ. Δούρου ότι δεν “έσκισε” την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη εταιρίας καθαρισμού την οποία έχει ξεκινήσει ο Γ. Σγουρός αλλά τον άφησε να “τρέξει” κανονικά. Αυτό σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα έρχεται σε αντιδιαστολή με την στάση που είχε κρατήσει η Περιφερειάρχης απέναντι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, και οι αρθρογράφοι την κατηγορούν για «έσχατο λαϊκισμό» και για «εξαπάτηση χειμαζόμενων ανθρώπων».  

Ads