Προφυλακίστηκε ο 37χρονος Βούλγαρος για την δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Ads

Ο 37χρονος διατηρούσε σχέση με την σύζυγο του θύματος τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός είχε μάθει για τη σχέση τους και του είχε στείλει ένα απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε με σκυμμένο το κεφάλι λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στον ανακριτή Λασιθίου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μανδελένη, ο οποίος ορίστηκε αυτεπάγγελτα από την πολιτεία καθώς κανείς δικηγόρος δεν αναλάμβανε την υπεράσπιση.

Στη διάρκεια της δίωρης απολογίας του, ο αστυνομικός από τη Βουλγαρία παραδέχθηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την 38χρονη ομοεθνή του και σύζυγο του δολοφονημένου γιατρού, για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, ισχυρίστηκε ότι ο 62χρονος καρδιολόγος που στο μεταξύ είχε μάθει την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του, έστειλε απειλητικό γραπτό μήνυμα στον εραστή της, απειλώντας τον ίδιο αλλά και το παιδί του  που ζει στη Βουλγαρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μήνυμα στο κινητό εστάλη στις 14 Αυγούστου.

Ads

Το γεγονός αυτό ήταν που τον τρομοκράτησε, όπως ισχυρίστηκε, και πήρε την απόφαση να τον σκοτώσει.

Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των πράξεων του δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι μόνος εκείνος, σχεδίασε και πραγματοποίησε τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή η 38χρονη σύζυγος του θύματος.

Η 38χρονη γυναίκα, μετά την απολογία της, λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα κρίθηκε κι εκείνη προφυλακιστέα, ενώ φέρεται να αρνείται κάθε εμπλοκή της στο έγκλημα.