Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν χθες Παρασκευή και συνεχίζονται και σήμερα. Η Κεφαλονιά κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Γύθειο. 

Ads

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας. Οι σκηνές και τα υπάρχοντά τους έγιναν μούσκεμα ενώ πολλοί έτρεξαν να βρουν καταφύγιο στο σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. 

image

image

Ads

image

image

image

Κυκλοφοριακά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε κυκλοφοριακά προβλήματα. Στις περιοχές της Θέρμης και του Νέου Ρυσίου έγιναν το λιγότερο 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Πυροσβεστική. 

Διαβάστε επίσης: 

Κάποιες από τις κλήσεις αφορούσαν σε ακινητοποίηση οχημάτων, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων κάτω από γέφυρες, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν εγκλωβισμοί ατόμων.

Έντονες πλημμύρες προκλήθηκαν στο Βόλο και στο Γύθειο

Στο Βόλο η στάθμη των υδάτων στο κέντρο της πόλης ξεπέρασε το ύψος των πεζοδρομίων και οι καταστηματάρχες προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα φρεάτια ώστε να απομακρυνθεί το νερό. 

image

image

Η διέλευση των πεζών γινόταν με μεγάλη δυσκολία και η Πυροσβεστική αντλούσε τα νερά από τους κεντρικούς δρόμους για να μην υπάρξουν ζημιές σε καταστήματα. 

Στο Γύθειο υπερχείλισε ο ξεροπόταμος του Ξηριά και οι δύο κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Μεγάλο τμήμα από το εμπορικό κέντρο της πόλης πλημμύρισε. Η θάλασσα στο λιμάνι βάφτηκε κόκκινη από τα χώματα. 

image

image